
Under eftermiddagen ramlar vännerna in och jag ska då testa att göra "Jamies femtimmarslamm". Det låter så enkelt och bra; fyll en smord ugnsform med rotfrukter och potatis. Bryn en hel lammstek, lägg i hela vitlöksklyftor, rödlökar och sex skivor bacon (skurna i bitar) mot slutet och stek i 3 minuter till. För över till ugnsformen och krydda med rosmarin, timjan och lagerblad en masse. Salta och peppra och häll på en flaska vitt vin och lika mycket vatten och slå in allt i folie. 5 timmar på 170 grader och tydligen ljuvligt att smaka. Till förrätt blir det en mindre upprepning av vår lunch och efter allt detta tar efterrättsprimadonnan M över med en vitchokladkräm åtföljd av hallon och björnbär. Tyvärr har jag inte receptet tillgängligt. Jag vet inte vad det blir för vin till maten, vännerna tar med det. Barnen ska få roliga prinskorvar (skär kryss i ändarna innan stekning!), olika ambitiöst presenterade grönsaker och Nalle Puh-pasta. Ibland blir det pasta hela dan, vilket F & J aldrig har något emot. Glad Påsk!
Man blir ju helt impad alltsa - nar har du tid for det har? Pa jobbet? Helskon text, jag/vi lagar ju inte mkt mat nufortiden som du vet (jag har ju egentligen aldrig lagat nagor mer an Spagetti med k-sas
SvaraRadera(-:) Vi ses och hors!!! Erik