tisdag 12 augusti 2008

Och nu gör vi plommonsaft

Enklare än enkelt. 3-4 dl vatten kokas upp till 1 kg urkärnade plommon som sen åker ner i grytan. Puttra 30 minuter och sila sedan. Mät volymen och mät därefter upp 6 dl (500 g) socker per liter avrunnen saft. Koka upp saften, rör sedan ner sockret och koka upp igen. Häll saften i rena och varma flaskor, ända upp. Voilà!

8 kommentarer:

  1. Ville du ha ett plommonträd till?

    SvaraRadera
  2. Ja just det!! Sorry att jag aldrig hämtade det förra året! Så du har det kvar?

    SvaraRadera
  3. japp, det är ditt om du vill ha det! vi ska bygga till snart så då kanske vi kan fråga om de kan hjälpa till med att gräva upp det!

    SvaraRadera
  4. Jag ska kolla med dem när de kommer, trädet ser ju fint ut och det har en massa frukt som vanligt.

    SvaraRadera
  5. Tack så jätte mycket för ett mycket gott och lyckat recept. Det är första gången jag gör saft och det blev mycket god saft. Tillägger att jag använde apelsinsblomsvatten, 1 dl till 3 liter saft det blev jätte gott.

    Mvh/ Arabisk prinsessa

    SvaraRadera
  6. Tack!
    Vi har så mycket plommon detta året att vi inte vet vad vi ska göra med dem...vi ger bort, tar med till dagis och nu ska här saftas!
    Tack ännu en gång.
    //Lotta

    SvaraRadera