Den rent sensuella. Jag njöt så intensivt av denna glass tillsammans med jamaicansk romsås, i lördags efter
mitt lammexperiment. Så len och gräddig smak, så väl matchande med nötiga smörsåsen som vi gjorde med 7-årig Havana Club som bas.

Glassen var oerhört enkel.
250 g mascarpone blandades i en skål med
2,5 dl standardmjölk varpå
150 g strösocker tillsattes. Vispa vispa till tjock och slät smet. Glassmaskin är en bra idé, annars är man hänvisad till good ol´ stoppa-in-i-frysen-och-sen-vispa-varje-halvtimme-tills-glassen-har-rätt-konsistens.
Såsen då...wicked!
100 g muscovadosocker (ljust eller mörkt) och
100 g smör får samsas i en tjockbottnad kastrull tillsammans med
6 msk mörk rom. Röra tills sockret har löst sig helt - servera varm till glassen. Man kan även pimpa såsen med en nypa kardemumma, kanel, muskotnöt eller finmalen stjärnanis, men vi valde naket senast vilket var gudomligt i sig.
Dessa recept kommer från den prima glassreceptboken
Glassfavoriter av Liz Franklin - en av de fem glassböcker som M har hemma. Hon borde öppna glassbutik.
låter supergott!
SvaraRaderaJa, det är verkligen sådär så att man lutar sig bakåt och sluter ögonen medan smakerna leker krocket inne i munnen. Det är så fantastiskt gott, borde vara lag på att laga denna dessert.
SvaraRaderaTack för ett bra boktips! Och såsen låter nästan för bra...
SvaraRadera