
Till 2 dl ganska hårt packade örtblad behövs 2,5 dl rapsolja (vi tog dock olivolja av bättre sort).
1. Lägg örterna i en sil och doppa dem några ögonblick i kokande vatten. Skölj dem genast i kallt vatten och torka dem någorlunda.
2. Mixa örterna med oljan och häll upp i en burk. Ställ i kylskåpet 2-3 dygn.
3. Sila oljan (om ni använder olivolja behöver röran åter komma upp i rumstemperatur innan) först genom en sil och sedan genom ett kaffefilter, vilket tar uppåt ett dygn. Häll på flaska.
Tipset är att använda oljan i bröd, till en risotto eller vinaigrette. Vi har gjort det sistnämnda och den blev helt outstanding!
Igår lagade jag de fantastiska laxburgarna, jag, Erik OCH Sixten älskade dem, så lär mao bli en paradrätt hemma hos oss.
SvaraRadera/Grannarna
Roligt! Härligt att Sixten också tyckte om dem.
SvaraRadera