måndag 2 april 2007

By the way...

Gjorde en grym kaloribomb till middag i lördags! Köpte finfin svensk oxfilé och hackade upp den i Biff-Rydberg-size-bitar. Stekte dessa hastigt i skållhet panna och skjuts in i ugnen (!) på 100 grader med folie över. Under tiden smälte jag ner en rejäl bit gorgonzola i matlagningsgrädde, pepprade, saltade och drog i lite oregano. Toppreda är kul - skaka nån matsked mjöl i tättslutande burk med grädde/mjölk/vatten och rör ned i såsen. Låt sjuda (jag älskar såna små anvisningar! Låt sjuda, låt koka, låt vara...) under omrörning till fin slät, men rätt tjock, sås.

Hade samtidigt kokat på tagliatelle (blanda gul och grön!) och broccoli för att därefter servera en tilltalande tallrik med pasta, oxfilé, gorgonzolasås och spänstiga grönsaker. Tokigt gott. Och mitt standardvin, Brown Brothers Shiraz, satt som en smäck därtill. Ungarna tyckte gorgonzolasås var sisådär, så de fick ketchup. Kändes lite dekadent på nåt konstigt sätt.

Lyssnade faktiskt inte på musik till eftersom gode vännen och jag hade mycket att prata om. Men hade det varit läge, skulle nog senaste samlingsplattan från tidningen SONIC gått varm...

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida