måndag 24 november 2008

Läsplikt

Borneos regnskogar skövlas. Inget nytt under solen, men jag kan inte komma ifrån känslan av att vi nu närmar oss en systemkollaps. Domedagsprofeten talar... 

Det är jag/du/vi/ni som är de värsta bovarna i vår roll som konsumenter. Hur ändra på det? Hur bry sig på rätt sätt som faktiskt ger effekt? Visst, det går inte att bära världens alla problem på sina axlar. Men här kan man ju i alla fall börja med en konkret åtgärd - skicka alla produkter som innehåller palmolja och ge fan i att köpa dem igen. Det finns förvisso hopp i mörkret, men det är dags att börja ställa krav på producenter och återförsäljare! Se så, ut och gör det nu!!

Taskigt läge om man just köpt en bil för biobränsle? Nja, även här går det att finna rätt väg enligt artikeln. Läs på!

Etiketter:

2 kommentarer:

Blogger Annika sa...

Det hemska är att man hittar palolja på de mest otippade ställen (eller så är jag bara ovanligt mat-naiv). Vad sägs o,m Sempers bebisgröt, eller ICA's mördegskex?! Känns ju inte särskilt kul när man upptäcker att det man köper och ger barnen innebär skit för deras framtid.

24 november 2008 13:28  
Blogger FH a.k.a. Bosse sa...

Ja, där gäller det att hålla ögonen på om det innehåller certifierad palmolja (vilket det förmodligen ännu inte gör i särskilt stor utsträckning) - att ställa krav som konsument, återigen.

24 november 2008 14:15  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida