tisdag 17 februari 2009

Inte är det väl så...

...som dom antyder i artikeln? Att vi inte har någon korvkultur i Sverige? Vi har massor med fina korvar, bara man letar sig utanför stormarknadernas sterila miljöer! Hur som helst, Taylors and Jones är nästa kulinariska utflyktsmål för Bosse.

Etiketter:

3 kommentarer:

Anonymous Gl@d sa...

Vi hade en bra charkuterist i norrort som tog in korvar feån T&J, men tyvärr så klarade de inte av vintern och är nu borta, så nu får jag åka till T&J jag med.

17 februari 2009 09:52  
Anonymous Gl@d (igen) sa...

Sverige har inte korvkultur längre. De korvarna du hänvisar till är specialkorvar oftast av utländsk ursprung så som T&J.

De flesta svenska korvarna som erbjuds av svenska företagen är så välmalda att det är en smet i skin. Inte som i en riktig bratwurst som är grovmalen och där du kan se köttet, kryddor och fettet under skinnet.

När jag bodde i Belgien grillade jag korv varje gång jag grillade något annat. Detta som ett komplement som lyfter köttet alt. fisken. Så jag saknar bra korvar på ICA, Coop etc. Jag vill inte ha en smet, jag vill ha grovmalen fin korv!!!

19 februari 2009 14:43  
Blogger Annika sa...

Skulle vara jättekul om någon kunde gräva fram de fina, gamla svenska recepten och laga stångkorv, grynkorv, spickekorv och allt vad de heter (försöker rabbla Astrid Lindgrens uppräkning ur Emils tabberas ;)).
För det är faktiskt gott med riktig svensk korv, om den bara är bra tilverkad. Tänk bara på riktigt fina isterband *dreglar*!

Men visst, jag skall också få ändan ur vagnen och dra till T&J. Sandströms har också fin korv.

23 februari 2009 15:18  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida