lördag 8 september 2007

Efter regn kommer...

...ja vadå? Brunch, kanske. Det finns så många roliga tillbehör att hitta på till ett lyckat brunchbord. En udda fågel, men som jag uppskattade stort när jag var liten, är bacon och ägg med rejäl twist. Börja med att hårdkoka ägg. Dela baconskivor på hälften och knaperstek samtidigt som en bechamel, alltså vitsås, tillreds där en del av mjölken byts ut mot spadet från burkmusslor (kanske 80 mjölk och 20 spad). Såsen kryddas sedan med vitpeppar, salt och lite muskot. Smält i nävar av riven cheddar och häll i musslorna. Håll varmt utan att koka. Skala och dela sedan äggen och lägg dem på rostat bröd med snittytan nedåt. Häll över ostmusselsåsen och toppa lite snyggt med de halva knaperstekta baconskivorna (låt dem tappa lite flott på hushållspapper innan). Servera direkt.

Sen kan man ju även göra welsh rarebit...återkommer om det längre fram!

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida