torsdag 13 december 2007

Mäster Anders

Idag åt jag lunch med en kund på denna förträffliga restaurang på Kungsholmen. Han tog Skomakarlåda som visade sig vara en rejäl stekt biff ovanpå potatismos och med knaperstekt sidfläsk och mörk sky. Såg riktigt god ut, vilket min kund även intygade att den var. Själv tog jag oxbringa med spetskål i tryffelbuljong. Snygg skapelse med tunna skivor av köttet vilandes på potatisar och täckta av gräddstuvad strimlad spetskål. Allt omgärdat av skummad och redd buljong som hade en distinkt smak av tryffel. Supergott om än med lite för mycket övervikt mot syra i buljongen. Som liten förrätt fick vi en perfekt värmande tomatsoppa (idag är det ju riktigt råkallt ute) gjord på färska tomater och sedan passerad. Utsökt god och med rejält bett från chili och perfekt balanserad ingefärasmak. Kul!

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida