Skumpa och snittar
Jag älskar att bli salongsberusad på champagne. Men vad funkar egentligen bäst till? Jag har väl ett hum men utmanar er härmed, kära läsare, att ge mig era bästa tips. Var inte blyga nu - hjälp mig att fylla på min erfarenhetsbank ytterligare!
Etiketter: Tips
5 kommentarer:
Måste bli laxbollar: rökt lax finhackad till mikroskopiska bitar, finhackad rödlök, blanda med lika delar creme fraiche och philadelphia, i med pepparrot, lite dill och salt. Rulla bollar, kladdigt värre, och lägg på valnötshalvor. Eller brödbitar om man har nötallergiker. Ruskigt gott.
Och löjrom såklart. Helst på korn-tunnbröd som är så skört att det bara vill gå sönder, lite creme fraiche eller gräddfil, lite hackad lök. Smörstekt brödbit kan gå i nödfall istället för tunnbröd :)
Låter fantastiskt. Stort tack!
Nån mer därute?
Skaldjur o skumpa aldrig fel. Tag färska (obs) räkor, skala o grovhacka o blanda med avrunnen creme fraiche o philadelphia + lite lök och/eller gräslök. Rulla skivor av rökt lax kring röran och lägg rullen på ett endiveblad. Mums!
Enklare: Färdigköpta crostinis med en klick tångkaviar o liten klick creme fraiche + rödlöksring. Alltid uppskattat o blir samtalsämne eftersom alla tror att det är "riktig" svart kaviar.
Annan variant: Grovhacka gravad lax o blanda till en fast röra med hovmästarsås, hackad lök o hackat hårdkokt ägg. Forma puckar o lägg dem på smörstekta kantskurna brödskivor som med samma diameter som pucken.
Moster K
Ah, tack kära moster!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida