söndag 24 augusti 2008

Snygg bardisk

I onsdags hade jag glädjen att få se några av vännerna efter lång sommar över en bit mat. Vi drog till Zink Grill, en köttig inrättning som har tagit över efter Soffan på Biblioteksgatan. Vi inledde i baren med den väldigt vackra och patinerade zinkdisken och möttes av en mycket trevlig och tillmötesgående bartender. Till deras egen goda lager, Underdog, fick vi små koppar med färskost- & prosciuttoröra i sällskap med uppenbarligen hembakade grissini. Absolut jättegott som tilltugg. Väl vid bordet samma fina uppassning och efter att ha nagelfarit menyn bestämde vi oss för att dela på  "Zink´s stora charkblock" som förrätt. Till saken hör att lokalens blickfång utgörs av en gigantisk skärmaskin, lackerad i vinrött (när jag beundrade den upplyste bartendern mig sådär lite i förbigående att den gick lös på 250 tusen loppor...), så det var ju givet att vi ville prova de finskurna delikatesserna. Och in kom ett marmorblock med olika lufttorkade skinkor, bresaola, fänkålssalami och chorizo tillverkad med Pata Negra-fläsk. Till allt detta små tapas av olika slag. Utsökt.

Efter denna urladdning gick vi alla fyra vidare med  lätt grillad Steak Tartar och gängse tillbehör. Den måltiden gjorde sin plikt och efterlämnade tre nöjda F och en nöjd O. Mätta och belåtna rullade vi sedan ut på gatan igen.

Några minus: det öppna köket som låg i anslutning till borden såg rätt slarvigt ut. Grilloset låg dessutom tungt över hela lokalen vilket inte kändes fräscht. De tågkupéliknande bordsbåsen var dessutom sjukt trånga och sofforna obekväma. Å andra sidan blev det rätt mysigt med den bordskonstruktionen, så där får man väl bita ihop.

På det hela taget hamnar Zink Grill på plussidan och kommer få återbesök av Bosse. Och det är det inte alla ställen som kan räkna med...

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida