lördag 18 oktober 2008

Hade en kyckling i kylen

Men inte längre. Och den dog inte förgäves! Delade den, tog bort gumpen och överflödigt skinn, lade i ugnsfast form för att sedan drapera pippifågeln i en mix av smält smör, soja, saften från en apelsin, ljus sirap, salt, vitpeppar och en pinch av garam masala. Skjuts in i ugnen på 175 grader i en timme. När det var ca 30 minuter kvar hällde jag ner 2,5 dl matlagningsgrädde i formen samt en skvätt soja och skakade runt det nogsamt. Utsökt gott blev det, tillsammans med råstekt potatis och sallad med dressing ihoprörd av den ljuvligaste lilla olivolja, balsamvinäger, lite finriven vitlök, oregano, svartpeppar och salt.

Och såsen! Hur mjukt välsmakande blev den inte! Hällde upp rubbet i en såskopp och "skummade" bort det mesta av kycklingflottet när det skiktat sig; ett hett tips för att slippa fatty fat.

Lyssnade på senaste plattan från Sonic när jag lagade maten. John Legend och André 3000 - "Green Light". Bättre kan det knappast bli!

John Legend “Green Light” Featuring Andre 3000 NEW MUSIC VIDEO

Etiketter: ,

1 kommentarer:

Anonymous Susanna sa...

Bra låtval (räknade inte hur många gånger "chicken" förekom i låt-texten men det var ju lite kul... )Kul idé att tima matlagningen efter längden på en låt. Ha det gott i höstrusket + säg till om du behöver äpplen! Vår trädgård på andra sidan nynäsvägen svämmar över...

19 oktober 2008 07:50  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida