tisdag 25 november 2008

Det kom ett mail

Hej kära vänner!

Som många kanske vet, har jag mer och mer riktat blicken mot vad vi egentligen sätter i oss och vad det är vi erbjuder våra barn. Och jag kan bara inte låta bli att förmedla en liten del av dessa upptäckter till er.

Nu visar forskning att det vi smörjer in oss med (eller ännu värre, våra barn) har mycket stor betydelse, då kroppen suger upp dessa ämnen genom huden. Detta gäller även vad vi har på oss - gifter i kläder tas upp genom huden. Läskigt!

Studier har gjorts som visar att vissa parabener påverkar hormonerna, stör dem, så att barn t.ex. kommer i puberteten flera år tidigare än sina föräldrar.

Parabener finns i schampoo, hudkrämer, används som konserveringsmedel i dessa och även i viss utsträckning i livsmedel och mediciner bl.a. i Minifom, droppar till bebisar!! (Andra parabener är cancerogena. Inga parabener är bra, så rensa upp bland dina krämer och schampoon!!!)

Men man varnar även för ftalater, som finns i mjukplast, t.ex. plasttryck på tröjor och i väggfärg och leksaker (överförs när barnet t.ex. suger på dem) och för pesticider - som vi får i oss när vi äter konventionellt odlad mat, dvs bekämpningsmedel.

I Danmark håller man nu på att göra en undersökning vid Rigshospitalet om varför barn kommer i puberteten flera år tidigare än sina föräldrar och det är skrämmande, men viktig läsning. Har ni tid och ork, gå in på:

http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/kropogkemi/article594750.ece

http://www.okologi.dk/Nyheder/search-nyhed-detail.asp?Id1=2119

Köp schampoo, krämer, mat etc. utan parabener och utan artificiella sötningsmedel som xylitol, aspartam, m.m.

Undvik tryck som är i mjukplast på kläder och undvik leksaker av mjukplast.

Köp i största mån ekologiska livsmedel och de som inte är ekologiska, SKÖLJ DEM mycket noga, då en viss del av gifterna sitter kvar utanpå. (Bäst för att lösa upp gifterna är varmt vatten.)

Nu ska jag inte tjata mer, men det känns så otäckt, att jag bara måste föra denna kunskap vidare.

Stor kram från M

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida