tisdag 17 februari 2009

Skövde-Stockholm

Ingen kändisspotting denna gång, men riktigt god mat! Rödbetor i vinaigrette med pepparrotsstingande färskost till förrätt, fetaspäckad och kryddstark blandfärsbiff, tomatsalsa och bulgur med grillade grönsaker till varmrätt. En liten sötnos till efterrätt bestående av hasselnötskladdkakeaktig äppelkaka på toppen och Bosse var fullt nöjd.

Och nej, middagen på hotellet var inte god. Stabbig pasta med tokigt smakförstärkt ost- och skinksås. Det är ju generellt en fin service med gratis mat på kvällen för vilsna resenärer så att de slipper irra omkring på jakt efter en bra restaurang, men hittills har jag inte (de få gånger jag på olika orter nyttjat denna service) varit nöjd. Alla militärer på hotellet verkade dock helnöjda och slafsade i sig för kung och fosterland. Råkade överhöra i receptionen att de skulle stanna där i sex veckor. Vaf...!? Ett snabbt överslag med en tusing per natt: 30 000 per skalle. När de har ett stort regemente de kan bo på!? Inte undra på att Försvaret håller på att gå i konkurs!

När vi ändå är inne på ämnet...jag är helt övertygad om att regeringens nedrustningsambitioner är en stor scam. ÖB är införstådd och alla vill köra Försvaret i botten så att de sedan kan säga att vi inte kan försvara vårt territorium och sålunda inte kunna vara alliansfria. Och sen har de autostrada till att ansluta sig till NATO! Inte för att jag misstycker - samarbete är bättre än att stå ensam, men jag gillar inte sättet man gör det på! För så är det. Kom ihåg var ni läste det först.

Etiketter:

1 kommentarer:

Blogger Annika sa...

Jag skall komma ihåg att det var här jag läste det först. Definitivt!

23 februari 2009 15:14  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida