tisdag 3 april 2007

Fryst kyckling

Det är så bra. Tidigare köpte jag färsk kycklingbröstfilé och blev gång på gång besviken över hur torr och tråkig den blev efter tillagning. Iofs inte majskyckling från hallen, utan ordinär plastinpackad Kronfågel. Det blev ju bättre när lårfilé kom - härlig men rätt dyr. Provade för ett tag sedan fryst bröstfilé och vilken hit! Jag vet inte, och vill inte veta, vad det innebär att den är mörad men det blir så bra! Köper en 2 kilos box och trycker in i frysen. Billigt och bra. Och schysst konsistens i köttet. Enda haken är att man måste komma ihåg att ta fram den ur frysen och in i kylen en dag innan, för tina i mikron blir aldrig bra. Men då kan man effektivt svänga ihop en middag med en filé per vuxenskalle och en halv vardera till barnen. Dela upp i bitar, stek på och när ytan är där, häll på någon matsked eller två av Kikkomansoja eller annan japanese-stylee-soja (U-M-A-M-I!). Låt koka in och därefter skjuts in i ugnen på 100 grader. Stek sedan på frysta wokgrönsaker av valfri sort, servera med ris eller nudlar och sweet chili.

Gott!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida