lördag 7 april 2007

Gubbröra

Det är så gott på knäckebröd med en immande kall pilsner och nubbe till! Just idag gjorde jag en rejäl sats till kanske 8 personer, började med att hårdkoka 8 små ägg samt 8 små potatisar av fast sort. Körde båda i äggskäraren (smart!) och hackade sedan upp ansjovisfiléer ur två 125 grams burkar. I med en finhackad rödlök och sedan en rejäl knippa dill som jag finklippte med sax i glas (också smart!). Svartpeppra och sedan 2-3 msk lättmajonäs, några tryck kaviar och slutligen en halv burk creme fraiche (lätt). Blanda och låt stå i kylen nån timme eller två. Eller ännu flera, smakerna växer successivt. Servera en rejäl klick på en bit smörat knäckebröd bruten från hel kaka, exempelvis Pyramidbageriets.

Äggletning i trädgården blev lyckad med en grymt snygg karta gjord av M. Den officiella versionen var att påskharen inte hade tid att hälsa på utan lämnade kartan i brevlådan, vilken tycktes accepteras. Så nu sitter vi här och mumsar godis. Jag har blivit bortskämd med konfekt både från NK och Chokladfabriken, vilket är supertrevligt. Favoriten just nu är en passionsfruktstryffel från NK toppad med nån typ av hallonkräm och omdragen med ljus choklad. Riktigt sexig.

Etiketter:

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Jennie noterade att det var en sats för åtta personer...... :-)

7 april 2007 kl. 18:18  
Blogger G sa...

Det gjorde Ola oxå...
men jag som tur var fick familjen Gejde den grymmaste take-away-påskmiddag som kan upplevas på denna jord. Lite besviken över att denna händelse inte hamnade på bloggen.

8 april 2007 kl. 21:40  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida