onsdag 4 april 2007

Smooothie

M är så bra på så mycket. Och när det gäller att göra smoothie smäller INGEN henne på fingrarna. F och J slukar detta som en rätt light efterrätt och får hosta för att det är så kallt i strupen. J spiller iofs ut det mesta och vi undrar gång på gång varför vi har lånat en matta värd en förmögenhet av M:s mamma medan barnen är så små. Men den är snygg!

Vi har nyligen även köpt en vörstingmixer av märket KRUPS så nu blir det en oerhört slät och fin upplevelse utan isbitar som fastnar irriterande lätt i sugröret. Vår gamle Moulinex-häck låg dåligt till redan för några år sedan, när samtliga rörliga delar plötsligt disassembled med följden att knivarna flög iväg som en kaststjärna och missade M med en hårsmån...ruggigt. Men vi körde på tills den nu skall skickas till soptippen.

Till receptet:

Häll i mixern 5 dl vaniljyoghurt och dra sedan i 4-5 isbitar, två mogna bananer, nån tesked flytande honung (experimentera fram till föredragen sötma, gott med lite syrlig underton) och ett halvt paket frysta hallon. Kör tills det är jämnt och häll upp i glas. Voila!

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida