Enkla middagen
Nu checkar jag ut för några dagar då det är dags för Europakonferens med stora balunsmiddagen i Stadshuset på torsdag! Ikväll blir det stillsam middag hemma och enkla enklaste kycklingen i röd curry. Börjar med grönsakerna på bilden och choppar upp dem i önskvärd storlek. Tar sedan några kycklingfiléer, som jag lyckligtvis kom ihåg att ta fram ur frysen i morse, och delar i mindre bitar. Fräser en klutt röd currypasta (sparsmakat, annars äter inte ungarna) i lite olja och sedan i med en burk cocosmjölk och några stänk fisksås. Sedan kycklingfond och alla grönsaker minus rödlöken (men plus en kartong sugar snap peas) för att sist men inte minst köra i kycklingen. Koka upp och simmer under lock på lagom temperatur i kanske 10 minuter, huvudsaken är att kycklingen är genomkokt men fortfarande spänstig. Rödlöken skall i på slutet så att den bibehåller sin krispighet. Ris till och saken är biff. Eller kyckling. Givetvis kan man stärka upp detta efter behag med lime, ingefära, koriander etc. etc. Kör på!
Etiketter: Middagstips
1 kommentarer:
Och vitlök! Glöm för all del inte vitlök.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida