Kanibasa
När M fyllde sju fick hon, i likhet med sina äldre syskon tidigare, ansvaret för planering, inköp och tillagning av en middag i veckan. Jag var senare med det, började kanske i tolv-trettonårsåldern men då lagade jag säkert två-tre middagar i veckan till sent hemkommande föräldrar. Bra skola. Vid tillagningen av middagen idag hjälpte J till med att röra i stekpannan och hon var rejält stolt över att ha varit med att laga maten. Då tog vi upp det, att när de fyller sju ska de få ansvaret för en middag i veckan. Möttes med entusiasm samt av kaxig F som sa att redan när han fyller sex år så vill han köra det systemet. Första rätten ska bli "Kanibasa". Okej...och vad innehåller den då? Jo, spaghetti, köttbullar, köttfärssås, ärtor, grönsaker, frukt...och lite svartpeppar....och så kan man hälla i lite sylt! Låter bra det - vi skrev ner receptet och hoppas på exekvering om knappa året. Inspirerad fortsatte F sedan med att redogöra för "Kanirolabaso". Där börjar man med frukt och fortsätter sedan med lite peppar, sylt, lite köttbullar, fisk och slutligen salt. Hm...jag måste erkänna att jag inte skrev ner det receptet och hoppas på att minnet är kort rörande den detaljen.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida