Torsk på torsk
Ja, man kan ju se det som att jag torskade visavi mitt personliga köpstopp av denna fisk. Till mitt försvar kan jag säga att jag igår hittade fina ryggfiléer i frysen, inköpta innan denna drastiska åtgärd. Så köpstoppet gäller fortfarande - ville dock ära den stackars torsk som ändå givit mig sitt liv med en liten improvisation. Under dagen tinades fisken långsamt och när det närmade sig middagstid började jag med att riva fina strimlor av en morot och en liten bit palsternacka med det så fantastiska rivjärnet (eller mandolinen, närmare bestämt) som C köpte till mig i Vitryssland. Sen strimlade jag även en liten bit vitkål, skar tunna skivor av en schalottenlök och hackade sist men inte minst en vitlöksklyfta fint. Blandade grönsakerna i en bunke och kryddade upp med några släng curry, lite örtsalt, timjan och vitpeppar. På ugnsfolie smetade jag sedan ut en klick olivolja, hivade lite grönsaksblandning däruppå och placerade ryggfilébiten (som vägde 140 gram) kärleksfullt i den väldoftande bädden. Saltade något och lade upp mer av grönsaksblandningen på firren, stänkte över lite fin olivolja och toppade allt med en rätt rejäl klick smör. Förslutning av paketet enligt konstens regler och sedan skjuts in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter. Halleluja vad gott det blev med pressad potatis till! Skulle säkert varit gott med en släng citron också, men det hade vi inget hemma.
Etiketter: Middagstips
1 kommentarer:
Det finns fin odlad torsk, värsta lyxmaten. Stöd norskt näringsliv!/syrran
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida