måndag 23 februari 2009

Middag med päronen

Förra helgen bjöd vi mina föräldrar på middag som tack för lånad bil när vår egen stått på verkstad samt för att M fick ta över den glassmaskin som modern nyttjat väldigt sällan. Varmrätten bestämdes bli kycklingragu ur den eminenta kokboken som Mathias Dahlgren författade för ett par år sedan. En enkel rätt som blir rysligt god. Så det marinerades kycklinglårfilé i rödvin, blancherades grönsaker och svamp samt knaperstektes baconkuber innan alltsammans fick mötas i den inkokta marinaden. 

Grytan serverades med ris och en schysst grönsallad som sällskap och en Masi Campofiorin öppnades därtill. Meget meget godt!

Innan maten fristajlade jag lite med smörstekta baguettskivor som fick stifta bekantskap med ett snabbt stryk av vitlökklyftans snittyta varpå den nygjorda - och fortfarande goda - salsan duttades på innan diverse sydeuropeiska korvar stektes/skars upp och lades på toppen. Goda tapas som gick åt i ett huj!


Efterrätten utgjordes ju då förstås av den f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a smörkolaglassen som M har gjort några gånger tidigare. Den är så sjukt god och man slickar skålen blank efter sista skeden.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida