Mascarponeglassen
Den rent sensuella. Jag njöt så intensivt av denna glass tillsammans med jamaicansk romsås, i lördags efter mitt lammexperiment. Så len och gräddig smak, så väl matchande med nötiga smörsåsen som vi gjorde med 7-årig Havana Club som bas.
Glassen var oerhört enkel. 250 g mascarpone blandades i en skål med 2,5 dl standardmjölk varpå 150 g strösocker tillsattes. Vispa vispa till tjock och slät smet. Glassmaskin är en bra idé, annars är man hänvisad till good ol´ stoppa-in-i-frysen-och-sen-vispa-varje-halvtimme-tills-glassen-har-rätt-konsistens.
Såsen då...wicked! 100 g muscovadosocker (ljust eller mörkt) och 100 g smör får samsas i en tjockbottnad kastrull tillsammans med 6 msk mörk rom. Röra tills sockret har löst sig helt - servera varm till glassen. Man kan även pimpa såsen med en nypa kardemumma, kanel, muskotnöt eller finmalen stjärnanis, men vi valde naket senast vilket var gudomligt i sig.
Dessa recept kommer från den prima glassreceptboken Glassfavoriter av Liz Franklin - en av de fem glassböcker som M har hemma. Hon borde öppna glassbutik.
Glassen var oerhört enkel. 250 g mascarpone blandades i en skål med 2,5 dl standardmjölk varpå 150 g strösocker tillsattes. Vispa vispa till tjock och slät smet. Glassmaskin är en bra idé, annars är man hänvisad till good ol´ stoppa-in-i-frysen-och-sen-vispa-varje-halvtimme-tills-glassen-har-rätt-konsistens.
Såsen då...wicked! 100 g muscovadosocker (ljust eller mörkt) och 100 g smör får samsas i en tjockbottnad kastrull tillsammans med 6 msk mörk rom. Röra tills sockret har löst sig helt - servera varm till glassen. Man kan även pimpa såsen med en nypa kardemumma, kanel, muskotnöt eller finmalen stjärnanis, men vi valde naket senast vilket var gudomligt i sig.
Dessa recept kommer från den prima glassreceptboken Glassfavoriter av Liz Franklin - en av de fem glassböcker som M har hemma. Hon borde öppna glassbutik.
Etiketter: Dessert
3 kommentarer:
låter supergott!
Ja, det är verkligen sådär så att man lutar sig bakåt och sluter ögonen medan smakerna leker krocket inne i munnen. Det är så fantastiskt gott, borde vara lag på att laga denna dessert.
Tack för ett bra boktips! Och såsen låter nästan för bra...
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida