Härlig midsommar
Kan det bli bättre än när värden och värdens kompis är före detta kockar? Tror inte det! Dessutom fick vi sol och värme (som i och för sig förbyttes till regn och hagel senare, men då var vi redan klara med våra utomhusaktiviteter)! Jag bidrog till midsommarbuffén med pimpad matjestårta (lägger alltid till finriven Västerbotten och tärnad, kokt färskpotatis), värdens kompis R hade med sig egeninlagda och skånskt lokalinköpta sillar som var otroligt goda. Brantevikssill från Lomma var en riktigt raring och R:s påhitt med gräslök, pepparrot och creme fraiche smekte alla sinnen.
Värdinnan bidrog med en hallonparfaitmaräng som var helt fantastisk, både för ögat och tungan. Mat ska inte bara smaka bra, den ska vara vacker att betrakta också.
Framåt midnatt var vi hungriga igen och välmarinerade fläskkarréer grillades tillsammans med den kokta potatis som blivit kvar sedan lunch. Rydbergs béarnaise till det - inte så pjåkig! En fantastisk midsommar, på det hela taget.
Etiketter: Livet
3 kommentarer:
Var lägger du till ost och potatis? Alltså hur, i vilket skede?
I samma sväng som jag blandar kesella & creme fraiche med sillen - innan gelatinet (som jag blandar ut med sillspadet efter smältning och innan blandning med resten).
Gjorde utan, pga av brist på både kokt potatis och västerbotten... men smeten smakar himmelskt...
Kavring finns inte - tog ngt slags mjuk pumpernickel... tyckte att det blev torrt, men vi får se hur det blir om ett par timmar.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida