måndag 12 oktober 2009

Partaj i Småland

Vi är en hel skrälledus av folk som fyller 40 år i år. Vilket förvisso händer varje år, men just i år är det vi goa, glada 69:or som får fira lite extra! Själv hade jag party i trädgården i juli, gode vännen FW bjöd sedan senare samma månad i vanlig ordning till underbara lilla Öljeholm i djupaste Smålandsskogen...eller den som finns kvar efter Gudrun. Kvällen innan själva födelsedagen bjöds vi på fantastiska indiskkryddade kycklingspett, den stora dagen ägnades åt gemensam matlagning för en sjutusan så ljuvlig mezemiddag under kulörta lyktor och hemgjort flaggspel på kvällen. Och fint väder fick vi, parat med källarsvala pilsner och bad i ett litet vattenfyllt sandtag.


Vi lagade som sagt maten och sydde flaggspel tillsammans, ska väl dock villigt erkänna att ingen av oss från planeten Mars sydde...undrar varför det blev så? Fint blev det i vilket fall!

Jag fick i alla fall ansvaret för att tillverka falafelersarna eller vad det nu heter i pluralis och tog hjälp av en eminent mix i stället för att laga från grunden med kikärtsmjöl osv. Så skönt!

Och så bra de blev! Jag behövde inte ens bemöda mig att rulla perfekta bollar av smeten (vilket iofs var omöjligt eftersom den var rätt lös), utan pluppade med två matskedar äggformade falafelembryon ner i frityroljan - det eminenta som sedan skedde var att smeten blommade ut i balanserad radiell utveckling, kompenserandes för sin icke-symmetri tills de blev schysst symmetriska (hängde ni med?). Grymt snyggt resultat!

Och goda var dom dessutom! Jag lusläste listan av ingredienser, vilket i och för sig gick över på ett kick, och fann inga oskäliga tillsatser. Bakpulver kan man leva med.

Jättegott och jättesmidigt! Rekommenderas. Och vilken mysig kväll och natt det blev! Sådana där upplevelser lagras i hjärnan och hjärtat för att plockas fram när det regnar på tvären med iskylande droppar.

Etiketter: ,

1 kommentarer:

Blogger Fröken Dill sa...

Det ser härligt somrigt och fantastiskt gott ut! Bra tips om falafel, stort tack.
Hälsar fröken Dill

13 oktober 2009 15:23  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida