söndag 8 april 2007

Söndag i solen

Gråväder? Icke. Så efter en skön påskafton beslöt vi i dag att samla ihop trupperna och ta oss ut till M:s mammas underbara lantställe och lapa sol. Både J och F avskyr att åka bil men väl ute kunde vi njuta av en gnistrande Nämndöfjärd så humöret steg till topp. Jag fick ligga en stund på klippan vid vattnet och insvept i fluffig dunjacka flyta bort i tankarna till ljudet av småvågors kluckande. Kvalitet. Eld i öppna spisen och smartlunch med grön tagliatelle, bacontärningar och creme bonjour vitlök och örter (rött kort från Paulún, men skitsamma) följdes av avspänd lounge i lä och riktigt varmt (t-shirt!) ute på altanen. Sen gick solen i moln och det blev smällkallt på ett kick. Nöjda ändå satte vi oss i bilen och for hem. Båda ungarna däckade, så nu lär de vara vakna till elva ikväll.

En något mer genomarbetad version av dagens lunch för vardagkvällar när behovet av kolhydrater och fett är högt: hacka upp ett paket bacon och stek till precis innan knaprigt. Häll upp på fat med hushållspapper så att fatty fat försvinner. Smält ner en creme fraiche franska örter i pannan med en näve finriven parmesan, en skvätt vatten, svartpeppar, en liten bit köttbuljongtärning och oregano. Sjud under omrörning tills osten smält och sen i med gröna ärtor (jepp, där är dom igen!). Puttra 1-2 minuter, tillbaka med baconbitarna och till sist en pressad vitlöksklyfta. Servera med grön eller gul tagliatelle.

(M brukar köra baconet i mikron; fyra minuter upplagt på fat mellan två blad hushållspapper och sedan klipp ner i ostsåsen. Säkert nyttigare, men inte lika gott à mon avis).

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida