måndag 3 september 2007

IKEA

Vi har en rutin att alltid åka till stora varuhuset i Kungens Kurva vid öppningstid lördag eller söndag när behovet uppstår. Då får man oftast in ungarna på Småland och kan i någorlunda lugn och ro och definitivt utan trängsel göra sina ärenden. Jo, vi är nog IKEA-junkies om än på kontrollerbar nivå. M:s mamma är likadan. Hur som haver är det alltid som så att det inte finns mycket marginaler för matlagning när sakerna är köpta. I 9 fall av 10 har vi köpt hem det lilla varm korv-paketet, trängts på IKEA-restaurangen eller gått på gyllene M:et. Inte så hög kvalitet på det kulinariska, men vad gör man inte för att ha nöjda barn? Igår gjorde vi det stora misstaget att helgen efter löning och när alla Stockholms studenter behöver inreda sina nya lyor, åka dit för ett kort litet ärende. På eftermiddagen. Tok tok tok! Ingen plats på dagis och sjukt mycket människor. Återigen obefintliga marginaler för mat. Men min moder hade tipsat om en ny ansats från de glada smålänningarna - laga-hemma-paket med örtgravad lax som skulle köras i ugnen och potatismos. Gräslökssås till det. Billigt! Nyfikna som vi är och med viss positiv återkoppling från modern slog vi in på det spåret. Jag kan säga såhär:
Laxen: OK. Viss dominans av rosmarin så att det smakade kåda.
Potatismoset: Helt OK. Inte pulver, utan frysta "pellets" av kokt potatis.
Såsen: Uähää! Glutamat.

Etiketter:

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Shop til´you drop, man! Det kommer säkert någon fattig informationsarkitekt tillgodo!! ;-)

Det var även knökat på varuhuset här i Älmhult i helgen. Men - plötsligt händer det!! Jag och barnen var där för att köpa laminatgolv till barnens nya rum. Och kan man tänka, av alla 6000 produkter var det lördagsextrautförsäljning på precis det golv vi skulle ha. 50kvm för 1400:-. Typ billigt!!

Kan tipsa om det italienska DeCecco matsortimentet på IKEA. De stora blå boxarna med pasta är faktiskt bra, liksom vissa pestosorter. Gissar att det är nationellt sortiment, så det finns säkert i Stockholm också. Billigt billigt även det. Och så nära gourmet man kommer här i krokarna. Om det inte är isterband + dillstuvad potatis på IKEAs värdshus. Mmmm!

Kram till familjen!!

3 september 2007 kl. 22:26  
Blogger Bosse sa...

Dito, min vän! DeCecco finns i Estocolmo - riktigt bra!

3 september 2007 kl. 22:48  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida