fredag 30 november 2007

Pepparkakehus

Nu börjar det dra ihop sig till årets konstruktion! Det är väl så, att vi inte skulle komma särskilt långt i Arkitekturmuseums årliga tävling rent tekniskt - om vi ställde upp. Men våra hus är i alla fall...innerliga. M är pepparkakehusgeneral; idéspruta, arkitekt och konstruktör. Jag står mest för spritsandet. Roligaste var med finspritsen och göra taket på huset till vänster! Till runda hyddan blandade vi för lös glasyr. Mittenborgen är vårt senaste alster och då upptäckte vi att lättjan med att köpa färdiggjord deg straffar sig - den är helt enkelt inte gjord för huskonstruktioner då den sväller ur sin tänkta form i ugnen och blir alltför mjuk och porös.

Så detta är ett upprop: skicka in era bra recept på pepparkaksdeg som ger en stabil grund för kreativa husbyggen till mig! Här i kommentarfältet eller på mailadressen som ni hittar nere i högermarginalen. Som belöning får ni min eviga tacksamhet och uppskattning.

Etiketter:

2 kommentarer:

Blogger Anna sa...

Har alltid använt Vår Kokboks deg för pepparkakshus, den fungerar utmärkt:

1,5 dl socker
1 dl sirap
50 g smör
0,5 msk kanel
0,5 msk ingefära
0,5 msk kryddnejlika
1,5 dl mjölk
0,5 msk bikarbonat
8-9 dl vetemjöl
Blanda socker, sirap och smör i kastrull, värm till smöret smält. I med kryddor och mjölk, låt svalna, ös i resten sen. In med degen i kylskåp ett dygn innan man bakar ut.

1 december 2007 kl. 23:10  
Blogger Bosse sa...

Åh, tack kära du!

2 december 2007 kl. 16:32  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida