söndag 31 augusti 2008

Det är en sanslös njutning

Nu har jag äntligen fått äta surströmming. Jag kan verkligen rekommendera årets produktion av Röda Ulven, närmast perfekt till smak och konsistens. 

Etiketter:

2 kommentarer:

Blogger Ayla sa...

Jag har aldrig ätit surströmming. Men jag glömmer aldrig för en sådär 10 år sedan när vi varit uppe i norrland (dåvarande svärföräldrars stuga), varit ute på ulvön och köpt surströmming och sen körde hela vägen från Örnsköldsvik till Malmö med surströmmingen i bagaget (trunken bak i en gammal volvo 142)...den lukten fick mig att aldrig någonsin våga äta surströmmingen...tyvärr..Men såhär i efterhand var det lite skoj...

2 september 2008 09:14  
Blogger FH a.k.a. Bosse sa...

Tjaa...det är ju lukten som avskräcker de flesta. Men som jag sagt i alla år: det smakar inte som det luktar. Lovar! Tipset är att se till att få täta, väl rengjorda burkar om man ska åka genom hela Sverige med dom ;-)

Och sen att inte öppna burkarna inomhus. Dessutom ska man låta någon okänslig person rensa ur inälvorna och lägga upp snyggt på ett fat med papper underst - luktar nada och ser aptitligt ut!

Väl värt att prova - mandelpotatisens sötma tillsammans med fiskens sälta och fantastiska umami, lökens fränhet och det smörade tunnbrödets krispighet...en smaksensation gjord i himmelen!

2 september 2008 09:45  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida