torsdag 13 augusti 2009

Krusbärssaft

Förrförra helgen kom vi hem efter en diger men härlig Sverige-Danmark-turné till en trädgård som formligen hade exploderat under vår treveckors frånvaro. Krusbären var snudd på övermogna och härligt aromatiska. Vi plockade efter bästa förmåga och hittade därtill lite mer omogna bär i frysen från förra sommaren. Allt tog vi med oss ut till svärmors land tillsammans med saftmaja och lite annat. Vi kokade alla bären rejält mosiga och silade fram råsaften. I bunken under hade vi lagt i en näve finhackad ingefära som fick dra med saften under svalningen. 

Koka upp med socker och innan flaskan i med juicen från en-två limefrukter. Silduken hade precis innan tjänstgjort som kärnbehållare vid kok av körsbärsmarmelad, varför saften blev vackert orange-röd. Och vilken underbar smak med perfekt balans mellan krusbär, ingefära och lime! Bara på chans sisådär. Och rejält törstsläckande i sommarhettan.

Etiketter:

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Åh, jag önskar min svärmor också hade ett eget land!

Det verkade jättegott.
Har precis plockat av en av våra 4 krusbärsbuskar och tänkte koka saft.
Letar febrilt efter recept på nätet, men efter din entusiastiska inlägg så tror jag att jag ska vara lika våghalsig som du. Fast limen är slut, och ingefära har vi aldrig hemma, men enbart krusbärssaft måste ju vara jättegott det också!

Tack för inspirationen!

jonas

30 augusti 2009 19:09  
Blogger Bosse sa...

Kul att kunna inspirera, hoppas saften blev bra!

31 augusti 2009 10:32  
Anonymous Anonym sa...

Hej igen Bosse.
Saften blev helt fantastisk.
Den blev framskjuten två dagar, skit händer säg...

2 september 2009 00:47  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida