söndag 13 september 2009

Österlen

Mitt i en åker, närmare bestämt nära Östra Hoby, hyrde vännerna in sig en vecka i somras. En charmerande Skånegård med öppen loftlösning stod till buds och vi fick förmånen att komma på besök den sista skälvande dagen innan det var dags att packa ihop. Värden F är en fantastisk kock och denna gång hade han till lunch hittat på grillspett som fick Bosse att gå upp i spinn. På en grov och avskalad rosmarinkvist hade han trätt den raraste salsiccia i sällskap med rejäla bitar rökt sidfläsk och entrecôte. F är även väldigt kvalitetsmedveten och hade tydligen åkt runt i princip hela östra Skåne i sin jakt på perfekta råvaror. Och ansträngningen var definitivt inte förgäves!

Bosse hjälpte till med grillningen och samtidigt lät F en gratäng med radiatore-pasta, mozzarella, aubergine och långkokt tomatsås mogna i ugnen under täcke av ljuvlig parmesan. Och det blev så gott. Så gott så gott så gott. Ojojoj...jag kunde knappt sluta äta och ville suga musten ur varje sekund med denna explosion av smaker i munnen.

Allt roligt har dock ett slut men det ersattes tack och lov av annat roligt såsom guidad biltur i vackra miljöer och underbar fika i lilla charmiga caféet i Örnahusen.

Boendet hyrdes ut av ett par i yngre medelåldern som satsade stenhårt för att göra stora delar av gården till pensionat, Tid & Rum. Och de vi fick oss förevisat lovade bara gott. Nu är det förmodligen klart, kolla mer på deras webb!

Etiketter:

3 kommentarer:

Blogger Kinna sa...

Nä, det här är för roligt. Jag hade B&B i vår Skåne gård mitt i Skillinge i somras. Har en liten lgth som vi hyr ut då och då...

Här är bilderna http://kinnasblogg.blogspot.com/2009/07/bed-breakfast.html

26 september 2009 18:04  
Blogger Bosse sa...

Vad kul! Jag hyr gärna någon gång!

26 september 2009 18:21  
Blogger Kinna sa...

Du är så välkommen att göra det. Maila bara så fixar vi det. Vårt hus är även vinterbonat.

11 oktober 2009 22:23  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida