Färskpotatis
Ikväll blir det gäster med gudfar O i spetsen. Helgrillad fläskfilé med fräsch sallad och stekta färskpotatisar till. Lite Blå Band rödvinssås också för att tillmötesgå eventuella såsomaner snabbt och effektivt. Hur gör man då de ur jord komna raringarna på bästa sätt? Jo, om det finns redan tvättade potäter i butiken kan man med trygg förvissning köpa så små som möjligt - kanske 150-200 g per skalle. Om de inte är tvättade, är det ju så ohemult trist att skrubba de små, så då är rådet att satsa på lite större size av potatisen. Hur som helt ska de sedan stekas hela och torra i en rejäl skvätt rapsolja, 2-3 msk smör och 2-3 väl tilltagna nypor flingsalt. Börja på hög värme och skaka runt ordentligt. Ner på medelvärme och lock över stekpannan för att sedan skaka då och då. För riktigt små potatisar räcker det säkert med 10-15 minuter, för stora runt 20-25 minuter. Strö över timjan mot slutet och lägg upp i skål för servering. Najs!
Nu när jordgubbar kostar nästan ingenting litern kan man med glädje stasha upp ordentligt och sedan koka ihop en snabb sylt. Till efterrätt ikväll kör vi vaniljglass med jordgubbar som kokats in med mindre socker än kokböckerna föreskriver. Lite sötsyrliga sådär passar de utmärkt med söt söt vaniljglass! Funderade på att experimentera med ingefära också, men det får bero till en annan gång.
Nu när jordgubbar kostar nästan ingenting litern kan man med glädje stasha upp ordentligt och sedan koka ihop en snabb sylt. Till efterrätt ikväll kör vi vaniljglass med jordgubbar som kokats in med mindre socker än kokböckerna föreskriver. Lite sötsyrliga sådär passar de utmärkt med söt söt vaniljglass! Funderade på att experimentera med ingefära också, men det får bero till en annan gång.
Etiketter: Tips
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida