Experiment med matvete
Putsa 500 g kycklinglårfilé och skär i små bitar för att sedan marinera i teriyaki nån timme. Koka matvete enligt anvisningar och låt bli riktigt torrt i durkslag. Skala och skär en zucchini i små kuber, skär en röd paprika i samma size. Olivolja i panna och fräs några minuter tillsammans med finhackad vitlök och med en skvätt teriyakimarinad. Upp ur pannan och stek sedan på ett paket bacon i små bitar. Häll över på tallrik med hushållspapper och stek sedan kycklingen på medelvärme tills genomstekt. Lägg i 5-10 salladslökar skurna i 5 mm bitar mot slutet. Tillbaka med övriga ingredienser och låt det gå ordentligt varmt. Smaka av med peppar och eventuellt soja (varning för sältan som redan finns i baconet). Skölj en rejäl handfull mangoldblad och lägg i salladsskål, på med varma kycklingröran och blanda för att servera direkt. Detta räcker bra till 4 portioner. Barnen våra gillar bäst enbart kyckling, matvete och gröna ärtor.
Glömde...jag hade även i champinjoner. Finskurna skivor stekta med övriga grönsaker.
Etiketter: Middagstips
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida