lördag 19 maj 2007

Varmkorv med bröd

Ett säkert kort till lördaglunch. J mumsar förnumstigt i sig först korven, sedan brödet. F attackerar mer och trycker i sig wurren och bröd på nolltid. Endast ketchup till barnen - stark senap på det till M och mig (bostongurka och rostad lök får också plats på Bosses - om det finns hemma). Det är trevligt att det numera finns fullkornskorvbröd. Inte bara nyttigare, utan även en mer spänstig brödupplevelse till korven. När det gäller korv provade vi Ugglarps wiener idag, men den går bort för den spricker även vid den mest milda behandling. IKEA:s wiener är överraskande tålig och god, men det är ju inte varje dag man är där och stashar upp. Lithells kalaswiener är bäst just nu, men det finns ju en uppsjö olika bra korvar till detta ändamål - så länge de inte innehåller blodprotein och annat skräp. Det viktiga är kokvattnet: ca 2 liter vatten kokas upp med ett fång salt, ett lagerblad, två kryddnejlikor, 4-5 svartpepparkorn och en gul lök delad i klyftor. Puttra på i 10 minuter så att smakerna tar vid och sedan i med korvarna samtidigt som kastrullen dras från värmen och locket på. Efter 5-6 minuter är korvarna perfekt genomvarma. Ugnsvarma korvbröd till det och humöret är på topp. Morotsstavar som fått ligga en stund i citronvatten väger upp onyttigheten i det hela.

Etiketter:

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Danska Göls röda pölser är helt överlägsna om man vill ha en bra varmkorv. /Anders

1 juni 2007 kl. 21:29  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida