lördag 19 januari 2008

Fläskpannkaka

Denna suveräna helgmat! Med lingonsylt, morot och (iskall) mjölk. Nuförtiden räcker inte en plåt till oss - det är strid på kniven om de sista bitarna. Undrar om jag ens behöver skriva recept, men till en plåt ändå behövs 2-300 gram rimmat fläsk. Klipp/skär av svålen och dela upp i små bitar, storlek efter behag. Oj! Glömde... Det är bäst att göra smeten först, så att den får stå till sig och mogna. Blanda 2,5 dl vetemjöl med 0,5 tsk salt i skål eller tillbringare. Vispa med 3 dl mjölk till jämn smet och häll sedan i 3 dl mjölk till under lätt vispning. Sedan i med 3 ägg och vispa på en stund. Tillbaka till fläskbitarna: bryn dem på plåten i 225 grader och i sällskap med lite fett, kanske 5-10 minuter. Håll koll så att de inte bränns vid. Ta ut plåten och lägg eventuellt i lite mer fett, häll sedan över smeten. Grädda i 20-25 minuter.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida