måndag 21 januari 2008

Kul

Såg det genuint trevliga programmet Smakbitar på SVT2 igår kväll (sänds i repris 24/1 och 26/1 men finns även på SVT Play). I en sekvens visade restauratören Erik Videgård sin ryska personal hur man lär sig att känna konsistensen på kött som steks: "medium-rare" motsvaras av känslan när man trycker med fingret på kinden, "medium" av nästippen och "well done" av när man trycker mellan ögonbrynen. Det var gulligt att se och helt nytt för mig dessutom. Säkert ingen nyhet för initierade. Undrar var man ska trycka för att uppleva "rare"...

Etiketter:

2 kommentarer:

Blogger Unknown sa...

Hej där, Jo det är ett gammalt trick. Egentligen använder vi digitaltermometrar men det ser rätt bra ut, eller hur?
/Erik V.

22 januari 2008 kl. 00:11  
Blogger Bosse sa...

Ja, det ser riktigt bra ut!

22 januari 2008 kl. 09:03  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida