Perfect storm
Eller Clash of the Bologneses.
Idag var vi i Vasaparken och åkte skridskor tillsammans med FW och hans son C. Najs. Efter det skulle vi fika, men grabbarna ville i stället fortsätta leka hemma hos C, så vi slog spontant ihop våra eftermiddags- och kvällsplaner för middag på Söööders hujder. Jag hade dock lämnat en batch med den köttiga köttfärssåsen på upptining därhemma, så medan M och FW tog barnen på fyrans buss åkte jag hem till good ol´Enskede och hämtade skaffning. Väl på Knivsöder visade det sig att även FW hade en sats Bolognese i frysen så vi lät de båda mötas i järngrytan för vän sammansmältning till ett. Och så gott det blev! Precis som i filmen med George Clooney, där lågtryck, havsströmmar och andra fenomen sammanstrålar till den perfekta stormen, gifte sig smakerna i grytan till en perfekt Bolognese. FW kör med rotselleri medan jag har övergått till palsternacka. Han kokar även in sin med först vitt vin och därefter mjölk, vilket ger ett fantastiskt djup i aromen. Tillsammans spelade smakerna harpa och flöjt uppe i Lucullus näste och det blev en suverän söndagmiddag med perfekt kokt pasta, nyriven parmesan och en flarra Zinfandel i sällskap.
Idag var vi i Vasaparken och åkte skridskor tillsammans med FW och hans son C. Najs. Efter det skulle vi fika, men grabbarna ville i stället fortsätta leka hemma hos C, så vi slog spontant ihop våra eftermiddags- och kvällsplaner för middag på Söööders hujder. Jag hade dock lämnat en batch med den köttiga köttfärssåsen på upptining därhemma, så medan M och FW tog barnen på fyrans buss åkte jag hem till good ol´Enskede och hämtade skaffning. Väl på Knivsöder visade det sig att även FW hade en sats Bolognese i frysen så vi lät de båda mötas i järngrytan för vän sammansmältning till ett. Och så gott det blev! Precis som i filmen med George Clooney, där lågtryck, havsströmmar och andra fenomen sammanstrålar till den perfekta stormen, gifte sig smakerna i grytan till en perfekt Bolognese. FW kör med rotselleri medan jag har övergått till palsternacka. Han kokar även in sin med först vitt vin och därefter mjölk, vilket ger ett fantastiskt djup i aromen. Tillsammans spelade smakerna harpa och flöjt uppe i Lucullus näste och det blev en suverän söndagmiddag med perfekt kokt pasta, nyriven parmesan och en flarra Zinfandel i sällskap.
Etiketter: Livet
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida