fredag 29 februari 2008

Kalas

I lördags hade M fyrtioårskalas för sin närmaste lilla krets och hon slog på stort med champagne natten igenom och ett buffébord som hette duga. Kalixrom med gängse tillbehör, krustader med skagenröra från Hav, stubbar av mjukt tunnbröd med rökt renkött och wasabismör, crostini med den f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a tapenaden, skaldjurspaté på crostini med litet salladsblad och dijonvinaigrette, laxröra på hårt tunnbröd, mördegsinbakade oliver och sist men inte minst de små hallonmuffisarna som M bakade i knäckformar. Skumpan utgjordes av bäst-i-test-budget Palmer & Co Brut, 7372, som var riktigt bra och prisvärd (209 kr). Den var så bra och så god att jag helt glömde min enkla överlevnadsregel att sluta dricka vid midnatt och när jag stupade i säng vid fyra på morgonen insåg jag att söndagen skulle bli väldigt jobbig. Vilken den mycket riktigt blev.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida