
För ett tag sedan lagade jag till ångkokt ryggfilé av denna "tillåtna" fisk. Inte särskilt lyckat, faktiskt. Den hade en konsistens och smak som erinrande om...kofta. Så A.P lär nog få fortsätta som ingrediens i våra liv enkom som fiskpinne. Men om även den är med på den famösa
Nordhavet-Kina-Sverige-traden så vetefan om jag vill fortsätta bidra till sånt vansinne; jag ska kolla vad det står på förpackningen nästa gång jag handlar. Well, well...när jag då lagade till ryggfilén gjorde jag en finfin räksås till - lade
skalen från de små raringarna i en kastrull och täckte med
vatten för att sedan koka upp och puttra på i säkert
20 minuter. Om jag inte minns fel drog jag i
en krossad vitlök,
timjan och
några vitpepparkorn också. Silade bort skalen och kokade in vätskan rejält. Sedan i med
salt, lite
hummerfond och en klutt
delikatesskryddad tomatpuré vars syra balanserades upp med en gnutta
socker.
Grädde på det och som en sista puff
en skvätt sherry. Rart och snällt mot smaklökarna.
Jag la upp firren lite snyggt i en djup tallrik med såsen, potatis, räkor och broccoli som sällskap för att locka ungarna att prova, vilket de gjorde. Och de åt verkligen upp allting. Kan bara bero på såsen. Eller så var det bara jag som tyckte att fisken smakade kofta.
Etiketter: Middagstips
1 kommentarer:
Nej, Alaska Pollock är inte gott. Jag tycker också att det är något i smaken som är rent räligt. Har testat några gånger för flera år sedan och jag köper det inte igen.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida