fredag 29 juni 2007

Den godaste Tapenaden. Någonsin.

M har bidragit med mycket ljuvligt till mitt liv. Den här tapenaden ligger i och för sig rätt långt ner på skalan om man jämför med andra delar av samlivet, men inom matens magnetiska fält ligger den på topp fem. Ljuvlig är ordet, på ett buffébord tillsammans med vitlökscrostini eller till ett nybakat lantbröd, ciabatta etc. Ljuvlig-t!

Börja med en stor burk kalamataoliver. Kärna ur de lilasvarta skönheterna och lägg i mixer. Riv ner 200 g parmesan (grovt) och släng i 2-3-4 grovhackade vitlöksklyftor sisådär. Två sardellfiléer på det och sedan vrooom med knivarna och locket på. Sippra kontinuerligt ner 1 dl olivolja av bättre sort medan ingredienserna tar en svängom och stoppa mixern när det är väl blandat. Tapenaden ska kännas lite grynig i konsistensen och kan behöva drygas ut med kanske ½ dl olivolja till. Den ska inte vara för stabbig, ej heller för oljig. Finlir kanske, men inte så farligt!

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida