söndag 15 juni 2008

Fransk potatissallad

Hittade en klump kött längst in i frysen idag som visade sig vara förnämlig ryggbiff när den väl tinat. Lite kul det där, nästan som lotteri. Snabbmarinering med Longhorn-såsen och sedan upp på grillen. Innan hade jag kokt underbar färskpotatis med fin sötma och tillverkade sedan M:s och min favorit - potatissalladen som jag tror är fransk men som lika gärna kan vara bara från good ol´Enskede och inget annat. Nåväl...

Tar fram en skål och skvätter i fin olivolja och vitvinsvinäger. Pytsar i ett gäng små kapris och dijonsenap, river ner lite vitlök och fullföljer med torkad basilika. Röra röra och smakar av med vitpeppar och örtsalt. Sen i en rasande fart kommer såväl rädisor (lite käckt skurna i kvartsbitar), rödlök och persilja för att slutligen mötas med den ljumna potatisen, skuren i lagoma bitar. Blandar runt och sen är det klart. Funkar till det mesta - inkokt lax som tillbehör är en tung favorit.

Etiketter:

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Tips: Släng i några cornichons också för lite sötsyrlig kontrast!

20 juli 2008 kl. 11:46  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida