Laxen igår
Jag är så nöjd. Hade ingen lust att använda färdig teriyakisås, så jag snodde ihop efter eget huvud i stället. Började med att riva en rejäl bit ingefära fint och pressa ur saften i en skål. Sedan i med en skvätt sweet chili, kinesisk soja och en finriven vitlöksklyfta för att toppa med risvinäger och ljus sirap. Röra röra och skinnade en laxbit som lades i smord form, snitt i ytan och sen på med guckan. Salt, vitpeppar och lite smör och skjuts in i ugnen med folie över, 200 grader i ca. 30 minuter. Jasminris och goda vitkålssalladen med rostade sesamfrön, kallpressad rapsolja, sweet chili och risvinäger därtill. När J säger att maten är jättegod...då är den jättegod!
Etiketter: Middagstips
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida