söndag 5 oktober 2008

Måsens -07 vs. Röda Ulven -08: 6-0

Förkrossande seger. Röda Ulven av årets produktion var inte dum alls, men samtliga kära vänner som var med ikväll höll Måsens från förra året som klar etta. Och den var helt otrolig. Vilken arom! Vilken konsistens! Röd och fin i köttet och en knock-out i gommen. Underbar.

Till förrätt snickrade jag ihop en varm macka med trattkantareller, jägarbacon, lök och crème fraiche som gratinerades med prästost eftersom jag glömt att köpa Västerbotten. Började med att fräsa finskuren jägarbacon som sedan togs ur pannan. I med finhackad gul lök på medelvärme som fick svettas ner ordentligt till bra sötma och karaktär. Bort med den och ner med trattisar en masse som bryntes i smör. Blanda tutti med en gnutta salt, svartpeppar, timjan och lätt crème fraiche. Upp på skivat (och förrostat) Kneippbröd och ost därpå, gratinering i 225 grader och 10 minuter - en perfekt och utsökt höstförrätt med god lager och Linieakvavit i sällskap.

Efter mastig mat funkar sötsyrlig efterrätt bra. Återigen M:s vita chokladkräm med hallon och nyplockade björnbär. Helt fascinerad av vad buskarna i trädgården fortfarande producerar av de vackra blåsvarta  bären.

Etiketter: ,

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

vi väntar .... o vi väntar på filmen från middagen :-)

P&J

9 oktober 2008 22:49  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida