Fredagssoppa
Finessen med att göra kyckling i curry är dels att man får en av de godaste vardagsmatsrätter jag vet, dels att man får fiiina fonden kvar. Två sådana laddningar på totalt 3 liter bärgades nyligen ur frysen och kokades ner till 1,5 liter. Ikväll gjorde jag goda soppan på den koncentrerade fonden, två broccolikvastar, en skvätt matlagningsgrädde samt en näve finriven parmesan som fick smälta ner efter mixning. Oj vad gott tillsammans med det så finfina brödet "Frö" från G:a Enskede Bageri och rejäla skivor med cheddarost! Absoluta favoritbrödet by the way som det är värt att åka över hela stan för att få tag på (men ring och kolla att dom har det - produceras sporadiskt). Det har i och för sig blivit plattare med tiden, men vem är jag att döma som inte ens kan få mina surdegar att börja jäsa? "Frö" är även ett ljuvligt rostbröd som är ett äktenskap gjort i himmelen tillsammans med M:s plommonmarmelad med ingefära och vanilj.
Etiketter: Livet, Middagstips
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida