
Så han bjöd på prinsesstårta till fikat idag. Jag ääälskar prinsesstårta! Något av en kännare, om jag får säga det själv. Denna tårta, från
Vivels Konditori, var perfekt i sin balans mellan sockerkaka, hallonsylt, marsan, grädde och marsipan. Fem Bosse av fem möjliga!
Etiketter: Livet
2 kommentarer:
En stilla undran till en konnässör inom ämnet lyder som följer. Jag tycker mig kunna skönja en trend inom fördelningen mellan tårtans olika lager. Är det rätt uppfattat att grädden i tårtan har fått ge vika till förmån för sockerkakan?
vad jag kan minnas från ungdomen så låg tonvikten på grädden och sockerkakan kom mest in i bilden som ett akitektoniskt måste för att få någon stadga i pjäsen.
Kjell på Bryggeriholmen
Huvudet på spiken Kjell! Volymen grädde har minskat i tårtorna, definitivt. Sockerkakans dito måste sägas har varit konstant. Jag har sörjt detta faktum men nu bestämt mig för att gå vidare. I denna nya fas i mitt tårtliv håller jag dagens prinsesstårta som en fullpoängare, där grädden trots allt tilläts dominera.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida