måndag 30 mars 2009

Micke 53 år!

Så han bjöd på prinsesstårta till fikat idag. Jag ääälskar prinsesstårta! Något av en kännare, om jag får säga det själv. Denna tårta, från Vivels Konditori, var perfekt i sin balans mellan sockerkaka, hallonsylt, marsan, grädde och marsipan. Fem Bosse av fem möjliga!

Etiketter:

2 kommentarer:

Blogger Bryggeriholmen sa...

En stilla undran till en konnässör inom ämnet lyder som följer. Jag tycker mig kunna skönja en trend inom fördelningen mellan tårtans olika lager. Är det rätt uppfattat att grädden i tårtan har fått ge vika till förmån för sockerkakan?

vad jag kan minnas från ungdomen så låg tonvikten på grädden och sockerkakan kom mest in i bilden som ett akitektoniskt måste för att få någon stadga i pjäsen.

Kjell på Bryggeriholmen

30 mars 2009 kl. 23:12  
Blogger Bosse sa...

Huvudet på spiken Kjell! Volymen grädde har minskat i tårtorna, definitivt. Sockerkakans dito måste sägas har varit konstant. Jag har sörjt detta faktum men nu bestämt mig för att gå vidare. I denna nya fas i mitt tårtliv håller jag dagens prinsesstårta som en fullpoängare, där grädden trots allt tilläts dominera.

30 mars 2009 kl. 23:31  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida