Om man bara kommer ihåg att ta ut fisken ur frysen
Så kan det bli bra. I morse kom vi ihåg det och då hade jag fria händer att dra ihop en liten raring till middag när jag kom hem som blev riktigt jädrars god. Dessutom gick det snabbt. Kapkummel heter vårt nya fynd. OK att fiska, enligt MSC (även om jag inte riktigt kan släppa olustkänslan av att vi som rovdjur kastar oss över nya arter när de andra tagit slut) och fin till konsistens och smak - till skillnad från raggsockan Alaska Pollock.
Så vad gjorde jag då? Jo, en fin bechamel som jag sedan pluppade flytande hummerfond uti, tillsammans med saften från en halv citron, lite salt, vitpeppar, en näve riven parmesan samt en finriven, liten vitlöksklyfta. Ner med den tinade fisken i en smord gratängform och sedan såsen ovanuppå, därefter skjuts in i ugnen på 225 ° i 20 minuter. Riktigt rackarns gott med tillbehören kokt potatis, vitkålssallad och min absoluta favorit delikatess sesam.
Etiketter: Middagstips
4 kommentarer:
Vill du sluta äta fisk? Vi är ett allätande rovdjur, minns det.
He, he, jag är en riktig predator!
Jag är usel på att göra ngt annat än lax... dumt. Det lät gott det där, så jag får väl leta up vad kapkummel kan heta på engelska och om det finns!
Den tråkigaste sådana där "modefisk" jag ätit var pangasius! Urk!
Ja fifan - Pangasius, eller hajmal, är vidrigt. Lax äter vi också väldigt ofta. Och det är ju bra, man blir smart.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida