torsdag 5 mars 2009

Om man bara kommer ihåg att ta ut fisken ur frysen

Så kan det bli bra. I morse kom vi ihåg det och då hade jag fria händer att dra ihop en liten raring till middag när jag kom hem som blev riktigt jädrars god. Dessutom gick det snabbt. Kapkummel heter vårt nya fynd. OK att fiska, enligt MSC (även om jag inte riktigt kan släppa olustkänslan av att vi som rovdjur kastar oss över nya arter när de andra tagit slut) och fin till konsistens och smak - till skillnad från raggsockan Alaska Pollock.

Så vad gjorde jag då? Jo, en fin bechamel som jag sedan pluppade flytande hummerfond uti, tillsammans med saften från en halv citron, lite salt, vitpeppar, en näve riven parmesan samt en finriven, liten vitlöksklyfta. Ner med den tinade fisken i en smord gratängform och sedan såsen ovanuppå, därefter skjuts in i ugnen på 225 ° i 20 minuter. Riktigt rackarns gott med tillbehören kokt potatis, vitkålssallad och min absoluta favorit delikatess sesam.

Etiketter:

5 kommentarer:

Anonymous Gl@d sa...

Vill du sluta äta fisk? Vi är ett allätande rovdjur, minns det.

6 mars 2009 11:49  
Blogger Bosse sa...

He, he, jag är en riktig predator!

6 mars 2009 15:03  
Blogger TinTin sa...

Jag är usel på att göra ngt annat än lax... dumt. Det lät gott det där, så jag får väl leta up vad kapkummel kan heta på engelska och om det finns!
Den tråkigaste sådana där "modefisk" jag ätit var pangasius! Urk!

22 mars 2009 00:40  
Blogger Bosse sa...

Ja fifan - Pangasius, eller hajmal, är vidrigt. Lax äter vi också väldigt ofta. Och det är ju bra, man blir smart.

23 mars 2009 10:37  
Blogger donna sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

25 februari 2010 16:08  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida