Apropå hemmaodlat

Till 2 dl ganska hårt packade örtblad behövs 2,5 dl rapsolja (vi tog dock olivolja av bättre sort).
1. Lägg örterna i en sil och doppa dem några ögonblick i kokande vatten. Skölj dem genast i kallt vatten och torka dem någorlunda.
2. Mixa örterna med oljan och häll upp i en burk. Ställ i kylskåpet 2-3 dygn.
3. Sila oljan (om ni använder olivolja behöver röran åter komma upp i rumstemperatur innan) först genom en sil och sedan genom ett kaffefilter, vilket tar uppåt ett dygn. Häll på flaska.
Tipset är att använda oljan i bröd, till en risotto eller vinaigrette. Vi har gjort det sistnämnda och den blev helt outstanding!
Etiketter: Tips
2 kommentarer:
Igår lagade jag de fantastiska laxburgarna, jag, Erik OCH Sixten älskade dem, så lär mao bli en paradrätt hemma hos oss.
/Grannarna
Roligt! Härligt att Sixten också tyckte om dem.
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida