Ålandslamm och citrondessert

Men nu till varför jag skriver detta inlägg. Hade bestämt mig för att göra en citrontarte till efterrätt och slögooglade därför runt igår förmiddag. Fastnade för detta recept (scrolla nedåt) och tillverkade tarten enligt konstens regler - hade tålamod att röra röra citronkrämen länge på låg värme och den blev banne mig perfekt. Funderade ett varv till och tänkte att de tre äggvitorna borde ligga i pole position för att få bli ett härligt marängtäcke ovanuppå. Googlade igen och såg att fyra äggvitor kräver 250 g socker, så jag tog helt enkelt 75 % av den mängden plus en halv matsked citronsaft, vispade det hela till en fast smet (ja ni vet, det där med att vända upp och ned på bunken utan att smeten ramlar ur) och spred ut det hela över tarten lite arty sisådär. In i ugnen 2 minuter på högsta temperatur med grill och ut kom en vacker och sjutusan så god dessert.
Etiketter: Dessert
3 kommentarer:
Det gläder mig att 3 år på Naturvetenskaplig hjälper dig med matematiska utärknigar av rätt marängproportioner! Har många vitor i frysen som ska bli pavlova till ett barnkalas om ett par veckor.
Åh, tack kära du!
Fan, hemma på Mac:en ser bilden riktigt okej ut - här på jobb-PC:n ser marängen mest rökskadad ut... Men jag kan intyga att den var tilltalande för såväl ögon som smaklökar!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida