Eat this
Broccoli! Morot! Röd paprika! Rödlök! Vitlök! Kyckling! Nudlar! Ägg! Teriyakimarinad!
Där har ni vad som behövs för en lyckad fredagskväll. Kanske lite god pilsner till också...
Dela upp kycklingfilén/lårfilén i små bitar och låt marinera i teriyaki så länge det går. Koka nudlar och skölj ordentligt i durkslag under kallt vatten. Rensa och skölj broccolin, dela upp i mindre bitar. Skala morötter och skär i diagonalslantar, skala lök och vitlök och skiva på. Lägg därtill grovt skuren röd paprika. En skvätt rapsolja och några pytte droppar sesamolja i woken/stekpannan och sedan fräs fräs alla grönsakerna till föredragen spänst. I med teriyakimarinad och därefter över i bunke. Ner med en ny skvätt oljeblandning i pannan och stek på kycklingen tills genomstekt. Tillbaka med grönsakerna och nudlarna (skär några hugg i de senare så är det lättare att hantera i pannan). Salta kanske något och på med mer teriyaki. Hög värme tills allt är hett och frustande av vilja att dyka ner i magen. Över i bunke igen och sedan några ägg ner i ny skvätt med olja i pannan. På med mer teriyaki och rör rör under hetta tills äggen är väl genomstekta och uppdelade i små skruttar. I med allt i pannan igen och låt det bli varmt. Servera med sweet chili till (kulturkrock mellan japanskt och thai, men vafan). Enkelt, gott och mättande!
Sitter på X2000 från Gbg, så nu är jag rejält sjösjuk. Checkin´out!
Där har ni vad som behövs för en lyckad fredagskväll. Kanske lite god pilsner till också...
Dela upp kycklingfilén/lårfilén i små bitar och låt marinera i teriyaki så länge det går. Koka nudlar och skölj ordentligt i durkslag under kallt vatten. Rensa och skölj broccolin, dela upp i mindre bitar. Skala morötter och skär i diagonalslantar, skala lök och vitlök och skiva på. Lägg därtill grovt skuren röd paprika. En skvätt rapsolja och några pytte droppar sesamolja i woken/stekpannan och sedan fräs fräs alla grönsakerna till föredragen spänst. I med teriyakimarinad och därefter över i bunke. Ner med en ny skvätt oljeblandning i pannan och stek på kycklingen tills genomstekt. Tillbaka med grönsakerna och nudlarna (skär några hugg i de senare så är det lättare att hantera i pannan). Salta kanske något och på med mer teriyaki. Hög värme tills allt är hett och frustande av vilja att dyka ner i magen. Över i bunke igen och sedan några ägg ner i ny skvätt med olja i pannan. På med mer teriyaki och rör rör under hetta tills äggen är väl genomstekta och uppdelade i små skruttar. I med allt i pannan igen och låt det bli varmt. Servera med sweet chili till (kulturkrock mellan japanskt och thai, men vafan). Enkelt, gott och mättande!
Sitter på X2000 från Gbg, så nu är jag rejält sjösjuk. Checkin´out!
Etiketter: Middagstips
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida