Fredagsmiddag
Det här är en liten raring till middag som är god god. Till denna kokar man först två paket fylld färskpasta (2x250 g) al dente - veggie eller inte, jag brukar använda ravioli med karl-johansvamp respektive cappeletti med lufttorkad skinka. Smörj under tiden en ugnsform och täck botten med frysta gröna ärtor och kanske ½ dl finriven parmesan. Smula över en halv kalvbuljongtärning (eller grönsaks-) och svartpeppra. Riv en vitlöksklyfta fint och fördela över formen. I med nykokta pastan och häll på ett paket matlagningsgrädde för att toppa med ytterligare lite riven parmesan. Gratinera i ugnen på 225 grader, kanske 10 minuter (gyllene yta). Ät med en god grönsallad, ett glas mustigt rödvin och kanske lite mutköttbullar till barnen.
Etiketter: Middagstips
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida