söndag 29 april 2007

Till det grillade

Det räcker ju inte bara med grillat, man måste ha lite goda tillbehör också. En av mina absoluta favoriter är saltbakad färskpotatis med timjan. Jag hittade israelisk "färskpotatis" redan nu och det blev fantastiskt gott. Men det är inget mot hur det blir när den svenska nypotatisen dyker upp i början på sommaren...
  • ½ kruka timjan
  • ca 1 kg färskpotatis
  • 2-4 msk grovt salt
  • svartpeppar
  • 2-4 msk olja
Sätt ugnen på 225°. Tvätta potatisen och låt den rinna av. Ställ en långpanna på spisen och häll i några matskedar olja. Värm upp oljan och lägg i potatisen. Se till att potatisarna täcks av olja och häll sedan över saltet. Strö över timjanskvistarna och baka i ugnen i cirka 35-45 minuter. Skaka om då och då så att potatisen inte bränner fast.

Grillad fläskkarré, chipotleyoghurt och kanske en flaska Paso Doble avrundar det hela perfekt.

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida